Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Om projekt

Creative North

Creative Norths skapar förutsättningar till att initiera ett kluster för digitala och kreativa bolag i norra Sverige. Piteå Science Park vill tillsammans med den kreativa och digitala branschen i norra Sverige, inklusive de kreativa utbildningarna inom både Luleå tekniska universitet och Yrkeshögskoleutbildningarna, jobba proaktivt för att skapa framtidens digitala och kreativa bolag i norra Sverige. I ett treårigt projekt bygger vi upp Creative North för ökad samverkan, kunskapsspridning och innovationskraft.

Inom Creative North samarbetar flera företag i samma bransch. Det är ett nätverk som gör affärer ihop och skapar värde för varandra, samtidigt som de konkurrerar. Företag i sådana nätverk upplever att de växer snabbare, säljer mer och har lättare att hitta kompetent arbetskraft. Branschen är i stor förändring genom ökade krav på digitalisering, kompetensförsörjning, större lönsamhet, högre innovationstakt och nya affärsmodeller.

Projektet har tre uppdrag:

– Kompetenshöjande aktiviteter för medlemsbolagen
– Brobyggare mellan utbildningsaktörer och bolag
– En strategi för att norra Sverige ska bli mer attraktiv för digitala och kreativa bolag

Målet är att öka tillväxten bland små och medelstora bolag inom kreativa näringar i norra Sverige, och att Creative North ska om tre år bidragit till att bolagen har blivit mer lönsamma. Vi vill att våra medlemsbolagen sticker ut och tjänar mer än riket, och dessutom synliggörs och skapar mer kännedom om dom. Delmålen är även att jobba tillsammans med branschens gemensamma utmaningar för vi vill skapa bättre förutsättningar för tillväxten här i norra Sverige.

Branscher är i stor förändring. Ingen sitter på ett facit om hur framtiden ser ut. Men våra nyckelord och utgångspunkt är nyfikenhet, gemenskap och inspiration!

Projektledare

Karin Leksell

Vill du veta mer om Creative North? Har du kanske en idé du vill bolla? Tveka inte att kontakta mig.

070 282 04 40 (Öppnas i ett nytt fönster)karin.leksell@piteasciencepark.se (Öppnas i ett nytt fönster)
Creative North

Våra klusterbolag och finansiärer