Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

22 juli 2021, Nyheter

Lär känna Creative North: Johanna Balogh

Lär känna Creative North: Johanna Balogh

Denna vecka möts vi av Johanna som jobbar som process- och projektledare på SIGMAR.

Berätta om dig själv
Min dröm är att ha ett stort orangeri, jag tycker om att äta min lunch utomhus – året om och ibland drejar jag keramikskålar. Jag tycker beteendedesign är ett superspännande område med massa potential och konceptutveckling av upplevelser och platser är viktigt, intressant och värdeskapande. Att hålla föreläsningar och workshops gör mig sådär pirrigt glad och det bästa är att få inspirera och motiverar andra i sin utveckling.

Hur kom du in i branschen?
Det började egentligen med att jag tog ett quiz om vilken universitetsutbildning som skulle passa mig. På den vägen blev jag högskoleingenjör inom produkt- och tjänstedesign och utifrån det växte mitt intresse för koncept- och utvecklingsprocesser med utgångspunkt i slutanvändare och design.

Varför just denna bransch?
Här får jag utrymme att göra det jag tycker är kul!

Hur ser en vanlig dag på jobbet ut?
Idag jobbar jag för det mesta hemifrån köket men virtuellt sett har jag möten med människor i större delen av landet. Jag håller mycket digitala workshops, och koncept-genererar tillsammans med och just nu jobbar jag mycket med beteendedesigns i olika format, både vår egna utbildning och mot kund.

Hur ser en ovanlig dag på jobbet ut?

Hm, det blir på något sätt bakvänt med pandemin i åtanke, en ovanlig arbetsdag idag skulle vara att hålla en workshops på plats tillsammans med människor, besöka våra kollegor i PPP agency och föreläsa och hålla kurser tillsammans med människor i samma rum. Jag längtar till dit!

Vad gör företaget du jobbar på extra bra?
SIGMAR som är ett mindre företag har utrymme för mycket personlighet, vi är bra på att experimentera och vägen från idé till action är kort!

Fem Snabba

Senaste låted du lyssnade på? – La vi en ros – Édith Piaf

Vad klädde du senast ut dig till på halloween? – spöke

Favoritreklam genom tiderna? Fördelen med parabol- digital canal Sverige

Hjortron eller Blåbär? blåbär

Sommar eller vinter? SOMMAR