Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

22 juli 2021, Nyheter

Lär känna Creative North: Therese Sidevärn

Lär känna Creative North: Therese Sidevärn

Denna vecka lär vi känna Therese som jobbar som förändringsstrateg och kreatör hos Brightnest. Therese trivs lika bra i storstad som i fjällen, och har tidigare bott i både Sydney och Björkliden. Läs hela artikeln på Piteasciencepark.se

Berätta om dig själv

Tidigare säsongare som flyttade till Norrbotten när jag träffade kärleken för ganska precis 10år sedan. Älskar skidåkning utanför pist och terrängcykling. Som person är jag ganska rastlös och behöver stimulans, men också återhämtning och lugn. Trivs i storstad och i fjällen, och har bott i såväl Sydney som Björkliden. Saknar mest att kunna resa till Göteborg just nu som är min tidigare hemstad och där vi passande har kontor.

 Hur kom du in i branschen?

När jag gick gymnasiet ville jag arbeta med layout, och den tanken följde med och utvecklades till kommunikationsbranschen och kreatörsrollen. Pluggat såväl teori på universitetet som praktiskt på Yrgo i Göteborg och klev sen in i på dåvarande Jerlov (Gbg) ganska smidigt efter praktik. Sen har det rullat på i olika roller.

Varför just denna bransch? 

Det passar min personlighet att få lika delar kreativt utlopp som intellektuell stimulans. Det är nog få andra branscher där man leker lika mycket och har på riktigt tillåtande miljö på jobbet. Har i alla fall turen att arbeta på ett sådant företag och med bra kollegor, men det hänger ihop mycket med kulturen också så tar det inte för givet. Jag tror också att vi har möjlighet att var med och driva förändring i samhället vilket är särskilt viktigt när vi står inför stora globala utmaningar.

 Hur ser en vanlig dag på jobbet ut?

Vanligtvis sitter jag ganska mycket i möten, just nu på distans, då jag ofta är med som strategisk rådgivare till nya kunder eller när vi ska växla upp. Det blandas med kreativa möten och avstämningar med kollegor – som princip ger vi alltid varandra fem minuter att bolla tankar och idéer. Sen blir det jobb vid datorn med något strategiskt resonemang, omvärldsspaning eller formgivning.

 Hur ser en ovanlig dag på jobbet ut?

En ovanlig dag skulle väl vara en dag när inget händer… De bra ovanliga dagarna är när man får lägga sluthanden vid långa projekt inom fysisk gestaltning som exempelvis Bistron i Luleå. Det är en obeskrivligt skön känsla att se hur allt faller på plats och får iakta när målgruppen upplever det man arbetat på, den lyxen är långt ifrån vardaglig.

Vad gör företaget du jobbar på extra bra?

Vi är grymma på att jobba tillsammans mellan olika kompetenser och tänka större. Vi har en förmåga att skapa förtroende hos uppdragsgivare som gör att vi får sitta med vid bordet när framtiden planeras. Sedan har vi en gemansam stark drivkraft att utveckla regionen, och ser vi saker som vi tycker att nån borde ta tag i så räds vi inte att dra igång idéer själva vilket kan resultera i allt från hållbara inredningsmässor till citystränder.

 

Fem snabba

Senaste låten du lyssnade på? Leave a light on – Belinda Carlisle

Vad klädde du senast ut dig till på halloween? Läskig docka

Favoritreklam genom tiderna? – En spoof på AMF pensions film ”Hälsa på dig själv i framtiden” Som istället visade hur det kan gå för utsatta barn. Den gav sug i magen.

Hjortron eller Blåbär? – Blåbär

Sommar eller vinter? – Båda helst